tisdag 9 mars 2010

Eko 12 veckor


Oj vad tiden går fort! Nu börjar lillskruttan bli stor, känns det nästan som. Igår var vi hos veterinären och tog 12-veckors-sprutan och det gick galant! Inte ett knyst sa hon, min duktiga lilla tjej!

Det märks fortfarande tycker jag att Eko är en ganska försiktig liten person, hon är inte en sån hund som kastar sig in i allt nytt, men det tycker jag kan kännas ganska skönt på vissa sätt. Här gäller det bara att bygga självförtroende och tillit till mig, så att hon ändå kan ta sig an världen utan att bli skrämd eller tillbakadragen.

Vikt: ca 1,7 kg

Miljö och socialisering: Den här veckan har vi mestadels varit här ute på landet, förutom igår då vi som sagt åkte till veterinären. Vi var även inne i stan, så det blev en hel del miljöträning. I helgen har både Michael och pappa varit här, så lite folk har hon fått se i alla fall. Eftersom hon nu fått 12-veckors-sprutan ska vi snart ge oss ut och träffa snälla hundar. Det svåra är ju att veta innan om de är snälla... Så jag får väl försöka rigga lite hundmöten.

Rumsrenhet: Jag tycker att jag ser framsteg i rumsrenhetsträningen, men visst blir det pölar inomhus. På natten blir det alltid några pluttar och en pöl, men det gör inte så mycket. På dagarna försöker jag dock hålla noga koll och gå ut när hon vaknar och ätit, men leker gör hon från och till så skulle jag gå ut med henne varje gång hon lekt skulle det bli många gånger i timmen! Det funkar bra ändå tycker jag.


Ensamhet: Det går fortsatt bra att lämna Eko i rummet med Zoë, inget pip alls. Tar jag däremot ut Zoë, då är det en annan historia. Jag ska intensiv-träna det denna vecka har jag bestämt, eftersom hundkursen börjar närma sig då Eko måste kunna vara själv i buren när vi tränar med de vuxna hundarna. Vi har också tränat att vara instängd i buren när jag och Zoë är kvar i rummet. Det har gått upp och ner, men även här ska vi fortsätta träna några gånger om dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar