Duva

Stamtavlenamn: Trollglitter Tjärnblomma
Ras: Storpudel
Färg: Grå
Född: 2010-05-20
Pappa: Bar-None Corps Consulaire Calie
Mamma: Toy-Max Innate Grace
Uppfödare: Marika Örnstig, Kennel Trollglitter

Duva är vår vilda och galna storpudelbebis. Fast numera är hon väl unghund, om man ska vara noga. När hon var valp var hon ganska skygg och försiktig med nya människor och situationer, och det sitter kvar lite än. Hon tycker inte om att bli klappad uppe på huvudet (men vem gör det egentligen?), gör man det hoppar hon undan. Det är en ständig kamp att få folk att sträcka fram handen till henne istället. Något jag tror många hundägare känner igen. Det skall dock tilläggas att hon hon kastar sig över människor hon känner och ger av all sin kärlek, som en "typisk" pudel.

Duva är en väldigt tyst individ, hon har "lekskall" men är i övrigt inte någon pratig hund och vaktar i princip aldrig. Möjligtvis kan Zoë dra igång henne men då är det max två skall och sen tycker hon att det räcker (vi håller med!).

En av de stora passionerna är att bära saker - det är väldigt mycket retrieverbeteenden i henne, till exempel vill hon gärna "hålla" folks händer i munnen, något som vi förgäves försökt träna bort i flera månader, men som på sätt och vis är rätt charmigt också, om man inte är rädd förstås. Annat som är omtyckt är att: jaga löv, reta Zoë, gnaga på ben (eller annat), mysa, äta upp (eller åtminstone ta en tugga av) folks näsor och öron.

I skrivande stund, när Duva är drygt 15 månader, har vi hunnit med två valpkurser och två rallylydnadskurser samt diverse aktiviteter på Pudelklubbens läger i Ånnaboda. Vi har också gått några viltspår tillsammans med träningskompisarna Sofia, Safira och Jasmine. Planerna för henne i framtiden är inte satta i sten, men utställningar kommer det definitivt bli, och jag hoppas också kunna testa lydnad och agility. Rallylydnaden vill vi absolut fortsätta med, kanske blir det till och med några tävlingar längre fram? Om jag kan få ihop pengar finns också en dröm om att utbilda Duva till mullehund (terapihund med inriktning mot barn).

På bilden är hon cirka 14 månader och nyligen nerklippt.