Pralin

Stamtavlenamn: Kolartorpets Pralin
Ras: Dvärgvädur
Färg: Blå
Född: 2011-06-06
Pappa:"Prinsen", blå dvärgvädur, 95,5 p
Mamma:"Carolina", blå dvärgvädur, 91 p
Uppfödare: Caroline Liljeberg och Pierre Eriksson, Kolartorpets

Pralin, eller Pralle som vi ofta kallar honom, har nu blivit praktiskt taget vuxen. Tyvärr gick något snett i hans utveckling, så jag är ganska säker på att han är steril. Fördelen är dock att han inte blivit könsmogen, vilket innebär att vi slipper eventuella fasoner som att rida på grejer eller urinmarkera.

Pralinen bor i vårt vardagsrum, där han normalt sett går lös. Trots att han fått vara med oss så mycket sen han var åtta veckor gammal, har han ändå inte blivit en sån där go "hundlik" kanin som många dvärgvädurar blir. Jag vet inte vad det beror på, kanske att han inte blev hanterad så mycket hos uppfödarna vilket inte är så konstigt eftersom de har en stor uppfödning.

Hur som helst jobbar vi på det sociala. Han är numera inklickad och kommer ofta springande när jag går in i vardagsrummet, eftersom han förväntar sig gottis. Han är alltså inte skygg till den grad att han är rädd för människor, utan vill bara inte bli petad på för mycket, eller lyft.

Nu har tankarna på att skaffa en kompis till Pralin satt fart i huvudet på mig. Det krävs dock ett tillstånd från sambon innan det kan bli verklighet. ;) I så fall blir det troligen något lurvigt. Exakt vilken ras det blir får vi se.