onsdag 20 april 2011

Trevligt möte på Pudelklubben

Duva och jag sitter nu på tåget med "trött-julafton-Kalle-Anka"-ögon (i husvagnen ni vet, när han blir väckt av väckarklockan med det piskande lakanet?). Vi är på väg hem från ett väldigt trevligt och roligt planeringsmöte hos Pudelklubben Mellans Stockholmsavdelning. Jag var där för att det var tal om att jag skulle hålla några kurser i deras regi till hösten, och så blev det! En grundkurs för alla hundar över sju månader, och så en klickerkurs. Superkul ska det bli!

Duva har fått en himla massa social-, miljö- och passivitetsträning! Hon blev speciellt förtjust i en röd storpudel-hane vid namn Neelix (Kennel Captivation) Sååå fin! Jag förstår verkligen att hon blev lite småkär i honom! :)

På vägen till mötet hände något som faktiskt skrämde mig lite. Vi skulle ner till tunnelbanan, och tankspridd och nervös som jag var, tänkte jag inte alls på att Duva inte är van att gå i rulltrappor som de andra hundarna. Jag bara travade på, men Duva - vettskrämd - backade förstås. Ur halsbandet! Vad jag tackade gudarna att hon inte blev skrämd av något och backade ur en minut tidigare uppe på Valhallavägen! Jag fick springa upp för rulltrappan och koppla henne igen. Det blev till att åka hiss ner.

På vägen hem fick jag dubbel tur; jag hade några minuter extra vid bytet mellan t-banan och tåget, och en av rulltrapporna var det stopp i. Ett perfekt tillfälle att ge Duva en bättre och lugnare bild av rulltrappor! I brist på ordentligt med tid och en inlärningsplan, ställde jag mig helt enkelt och lockade henne med godis. Efter 3-4 bitar var hon på första steget och sen bara flöt det på av sig självt. Hon gick i lugn men stadig takt upp för heeela den långa rulltrappan. Inget godis ville hon ha heller, förrän hon kommit upp. Jag övade också lite på en rullande rulltrappa, men bara att hon skulle gå fram till första steget, inte gå upp på det - don't push your luck tänkte jag och det var nog himla bra. Sen gick vi runt och hann precis på tåget.

Jag vet två tjejer som kommer sova gott inatt.

- Posted from my iPhone

1 kommentar:

  1. Åhhh vad kul att få hålla kurs för pudelklubben!! Inte alls avis - eller? - jo!! :D) Jag vill också :o) Grattis!!!

    SvaraRadera