söndag 2 oktober 2011

En fullbokad vecka för Duva

Den här veckan har det blivit mycket aktiviteter för Duva. I fredags träffade vi Maria och Tim inne i stan. Vi var ute i ett par timmar och promenerade i Lill-Jansskogen. Tyvärr blev det bara en bild. Jag vet inte vad min kamera håller på med, det här är andra gången jag vet att jag tagit fler bilder men de finns helt enkelt inte med på kortet. Så här kommer den enda bilden, på fina, lilla Tim:


Igår började vi dagen med två personspår för Duvas del. Det var första gången hon fick testa det - och det gick både bra och dåligt. Vi började med att Michael och Zoë fick smyga iväg in i skogen och gömma sig bakom en sten. Jag satte på Duva sele och lina och off we went! Hon cirkulerande en del, men hittade ändå resten av familjen ganska snabbt måste jag säga! Sen var det min tur att ta med mig Zoë ut i skogen. Vi gick lite längre, och i lite snårigare terräng. Sen satte vi oss och väntade. Och väntade. Och väntade. Tillslut insåg jag och Michael över sms-kontakt att det nog var lika bra att ge upp. De hade gått tillbaka och börjat om en gång men Duva tappade spåret på ett ställe där vi korsat en stig. Bättre lycka nästa gång! Men det viktiga var att hon fick jobba med nosen och blev trött, för på eftermiddagen hade vi släktkalas. Duva hade superkul och verkade inte nämnvärt trött då i alla fall...

Och så idag då. Sista dagen på veckan och sista aktiviteten - nämligen promenad och bus med uppfödare Marika och hennes tre fina.
Vi fick också lite prat gjort förstås och har nu bestämt att Duva ska klippas i T60-frisyr trots allt (usch säger jag, men det blir smartast så, då kan vi börja ställa henne redan till våren). Jag ska också se till att boka in en tid för höftledsröntgen för Duva. Spännande ska det bli! Vi hoppas förstås på A. :) Promenaden avslutades med lite lek på tumanhand mellan syrrorna.
När Marika åkt hem och jag och Duva kommit upp i lägenheten igen gick hon runt och pep i över en timme. Hon blir alltid pipig och rastlös när hon träffat sina släktingar och sin uppfödare. Knasfia!

1 kommentar:

  1. Hit kom jag av en slump när jag googlade.
    Du heter Alexandra - jag heter också Alexandra.
    Du har en silvrig storpudel - jag har en silvrig mellanpudel!

    SvaraRadera