tisdag 1 september 2009

HH-helg!

I helgen var det Hundens Hus igen och det var så roligt! Åh vad jag kommer sakna HH när utbildningen är slut. Riktigt tråkigt känns det faktiskt. Men gud vad skönt det kommer bli när allt är inlämnat och man slipper stressa med det i alla fall. Denna helg var den så kallade "Läsa hund"-helgen i utbildningen. Första dagen var Zoë inte med för det var valparnas dag. Vi fick vara med på valpsläpp med fyra valpar och även se dem gå upplevelsebanor. Allting filmades så att vi kunde se om det efteråt och analysera och lära oss mer.

Dag två skulle Zoë hänga med! För att hon inte skulle vara allt för hyper så gick vi till Hundens Hus. Eller snarare, till Rålamshovsparken där vi skulle träffas. Det tog 45-50 minuter, riktigt mysigt med en morgonpromenad före en heldag i skolan! Här är ett par bilder från promenaden:





Filmning var det även denna dag, då vi hade vuxen hund-möten. Zoë var med på två möten, ett med goldenhanen Zigge och ett med en schnauzerhane, Baileys. Här är hon och Zigge:



Hon skötte sig bra, men var inte särskilt social direkt. Sofias Safira var med på många hundmöten! Här är hon och Zigge i playmode:



Jag filmade lite när hon träffade hundar också. Ibland blev hon lite "för mycket", men hon är så himla duktig på hundspråk så säger de bara till henne är hon from som ett lamm. Så det ser värre ut än det är. :P Det första mötet nedan var ett jättebra möte för Safira, Pixel sa till henne att "du måste coola ner lite, du är jobbig!" medan det andra mötet med portisvalpen var mindre bra eftersom de båda var så himla snabba så det tog ett tag att stoppa och sära dem!

Safira och pumi-hanen Pixel


Safira och portis-tiken Inca


Och ett spänt men lyckat möte mellan Pixel och Zigge


När vi kom in var vovvarna trötta!





Sen flöt dagen på med teori, film och fikapauser förstås. :D Nu blir det till att råplugga de här två sista veckorna för att få in allt i tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar