måndag 22 februari 2010

Eko 10 veckor


Nu är hon tio veckor gammal! Lilla Eko, som hon i veckan blivit "döpt" till. Så hon har fått ett namn, och hon har också fått ganska många nya erfarenheter.

Personligheten kommer fram mer och mer. En sak som jag lagt märke till är att hon "ser" mer än de andra gjorde och gör, i form av skuggor och reflektioner i speglar och fönster. Ofta kan hon sitta och titta länge, vifta på svansen, eller göra lekinviter. Det är riktigt sött!

Vikt: ca 1,5 kg

Miljö och socialisering: Vi har åkt buss och tunnelbana för första gången. Hon fick hänga med in på Rusta där vi köpte en bur till henne och Zoë. Dessutom har vi besökt fyra olika djuraffärer där det förstås fanns spännande dofter och ljud som gjorde henne ganska trött. Inga hundar, förutom Zoë, har vi hälsat på ännu, eftersom hon inte är fullt vaccinerad ännu. Häromdagen fick hon ett täcke som jag stickade åt henne, det bär hon faktiskt mycket duktigt, verkar inte störd alls. Och jag höll nästan på att glömma, idag har jag rakat två av hennes tassar, hon var trött så det blev inte så mycket stretande, det gick bra!

Rumsrenhet: Det går väl sådär halvbra. Det har blivit mer och mer tydligt att Eko verkligen inte vill göra nummer två utomhus. Kissar gör hon så fort jag sätter ner henne utanför porten, så det är toppen. Men pluttarna kommer allt som oftast inomhus, hon är riktigt sneaky, jag tycker jag vakar över henne som en hök, men ändå smyger hon undan och gör sitt. Hon verkar inte föredra någon speciell plats utan går där hon har möjlighet. Tyvärr tycker hon att det är ganska mysigt att både kissa och bajsa inne i buren, så plädarna skiftas flitigt. Det försvinner väl med tiden, men just nu känns det ganska kämpigt!

Ensamhet: Under veckan har det blivit ganska mycket omtumlande separations- och ensamhetsträning. När vi skaffat buren fick valpen sova i den istället för i sängen. Det var väl inte direkt "mjuka metoder" (en hel del tjut blev det och krypande vid sängskanten, innan han fick ro). Men i efterhand är jag faktiskt riktigt nöjd, hon är så lugn nu när jag lägger mig i sängen eller soffan utan henne. Några små pip kan det bli, men nästan direkt lägger hon sig i buren eller hämtar en leksak att gnaga på. Jag har också idag börjat gå in och ut genom dörren till mitt rum utan att hundarna får följa med. En del gnäll blir det om jag är borta för länge, men hon blir tyst snabbt. Det hjälper säkert att Zoë lugnet själv!

2 kommentarer:

  1. Kan man bli sötare? :P

    SvaraRadera
  2. Hej Nini,
    roligt att läsa om era med- och motgångar!

    SvaraRadera