måndag 5 april 2010

Eko 4 månader


Nu är lillskruttan 4 månader! Eller snarare 16 veckor, men det känns mest korrekt att räkna så tycker jag. Det har nog blivit ganska mycket nya upplevelser och framsteg (och tillbakasteg med för den delen) på en månad, men det är samtidigt lite svårare att ge en rapport av vad som hänt under en hel månad istället för en vecka. Det känns i alla fall som att hon är helt "omställd" till att leva och vara som vi nu. Rutinerna är inrutade och nu handlar det mest om att lägga en bra grund och försöka att inte nära för mycket rädslor och osäkerhet. Förebyggande av allt helt enkelt! Jag får för mig att hon växer lite dåligt och hon har definitivt inte ordentligt med hull utan är lite spinkig. Det är den största oron just nu. Jag vill ju att hon ska bli en mellanpudel! :D 

Vikt: ca 2,3 kg

Miljö och socialisering: Förutom att vi åker in till stan ungefär en gång i veckan för att jag ska kunna duscha och laga mat, har Eko fått hänga med på en HUND 3-helg där det var ett tiotal andra hundar av olika raser. På kursen får hundarna inte hälsa, utan ska känna att de har sitt eget space och att de inte behöver kolla av alla andra. Jag tror visserligen att det var bra för henne, men efter det här har hon börjat skälla en aninig hysteriskt när hon ser andra hundar! Det är definitivt något vi måste träna på. Skvallerträning har vi prövat, men ser hon en hund eller människa tar hon inte godis, tyvärr. 

Rumsrenhet: Den senaste veckan är det som att poletten droppat helt! Det har inte blivit många pölar inne alls nu och då har vi ändå varit rätt slarviga med att gå ut varannan timme som vi gjort tidigare. Hon kissar så fort man kommer ut och bara det är ju ett tecken på att hon faktiskt håller sig när hon är inne. Det känns fånigt nog som en tung börda som lyfts! Förutom den vanliga ensamhetsträningen är det ju också en förutsättning för att jag ska kunna lämna henne längre stunder. 

Ensamhet: Jag måste erkänna att det inte blivit så mycket av den här varan. Visserligen går jag ju ut till dasset i alla fall någon gång om dagen utan att hundarna får hänga med ut på tomten. Men det har inte blivit långa stunder särskilt ofta, och jag har inte alls varit duktig och tränat med Eko ensam som jag sagt att jag skulle. Det här ska vi bli bättre på! Det blir ju så väldigt mycket enklare när man kan lämna hundarna så att man i alla fall kan åka och handla mat!

1 kommentar:

  1. Va?? trodde hon skulle bli toy/dvärg :O, ingen aning om att hon "skulle" bli mellis :).

    SvaraRadera