måndag 22 november 2010

Rallylydnad

Nu sitter jag och Duva och väntar på tåget hem efter en rolig och spännande start på rallylydnadskursen. Det var mycket att ta in för prinsessan, så jag litar på att hon kommer sova gott inatt. Det märktes också att hon var yngst, många av de andra har ju kommit längre med vardagslydnaden om man säger så. Idag gick vi igenom närmare ett tiotal skyltar och fick testa dem. Men mest fick vi träna på att hålla kontakten, eftersom det är ett stort no-no i rallylydnad att "använda" kopplet. Vi har tre uppgifter i läxa som vi ska träna så mycket som möjligt på:

- Jobba på kontakten och fot-kommando (i vårat fall inviga det eftersom vi inte gjort det tidigare).

- Börja träna in sittande framför ägaren, näsa-mot-nos.

- Även börja med de båda fotingångarna (u-svängen som vi faktiskt börjat träna lite på i veckan, och den traditionella ingången där hunden går bakom).

Nu SKA jag vara duktig och träna varje dag, så att vi i alla fall gör lite framsteg mellan veckorna.

- Posted from my iPhone

3 kommentarer:

 1. Åhhh vad kul med kurs!!! Lyckliga Duva som har en sån ambitiös matte så hon får vara med på så skoj saker! Yama och jag börjar en kort klickerkurs i kväll, får se om lilla virrhönan kan lära sig ligg då kanske =)
  www.trollglitter.se

  SvaraRadera
 2. Vad roligt det låter. Jag älskar att gå kurs. Jag tycker att man känner sig inspirerad hela veckan efter ett kurstillfälle.
  Lycka till med er rallylydnad. Ni kommer säkert att bli jätteduktiga!

  SvaraRadera
 3. Åh vad kul, jag är såå avis att ni får gå kurs i rallylydnad! Vi vill också. Ni får lära oss sen:)

  SvaraRadera