tisdag 8 februari 2011

Vuxenfasoner

Nu är jag och Duva ute på en härlig promenad i ny-blöt-snö. Det innebär flitig tasstorkning när vi kommer in, men nu var det inte det jag skulle skriva om.

På de senaste promenaderna har jag märkt att Duvas intresse för spår börjat tillta. Hon har börjat dra iväg lite, men aldrig särskilt långt, och går jag vidare kommer hon rännande nästan direkt. Då kommer ju det här dilemmat - ska jag börja ha lina på henne direkt, eller avvakta tills det blir "värre"? Ska man tänka praktiskt eller logiskt borde väl alternativ ett vara det bästa... Men jag är inte känd för att ta logiska eller praktiska beslut - jag vill att min lilla bebis ska få vara fri! Tips?

Om vi släpper den grejen lite, så kan jag även konstatera att det här är en hint till mig att vi borde sätta igång med spårning - på riktigt. Jag har aldrig gjort det förut, men eftersom jag känner till storpudelns starka jaktinstinkter har det här ingått i min plan från början. Så synd bara att vi ska vara mitt i den här hemska årstiden de kallar vinter!


- Posted from my iPhone

1 kommentar:

  1. Åh! Du! Jag vill verkligen ha en spårkompis att lägga viltspår med 1-2 ggr i månaden- vad sägs?! Jag har boken vi kan följa o gått kurs:D Vi pratar om det imorgon!

    SvaraRadera