fredag 23 september 2011

Belöningar

Igår på morgonpromenaden gick jag och tänkte på en sak. Det här med belöningar. Det är så olika hur man belönar sina hundar i vardagen och under aktiv träning, och det beror ju också mycket på hunden. Vissa hundar gillar inte att kampa, andra vill inte ha godis, eller tar det inte om de är "nervösa". Som jag säger gång på gång på min grundkurs just nu - man måste använda sånt som hunden är villig att jobba för!

Det jag sen kom fram till på den här lilla tankepromenaden var att Duva är en sån dröm att belöna. Hon jobbar för det mesta. Torrfoder, gurkbitar, tråkigt torrt godis. Kamplek, tafattlek. Muntligt beröm, uppmärksamhet, min glädje. Hon är verkligen inte kräsen! Däremot måste jag alltid tänka på att inte "höja henne" för mycket eftersom hon då tappar koncentrationen.

Vad belönar ni era hundar med? Vad är den absoluta favoritbelöningen? För Duvas del står kamptrasan i fleecesnöre och fisk överst på listan tror jag.

- Posted from my iPhone

1 kommentar:

  1. Ja du vet för Tim ligger fortfarande mattes nycklar i snöre högt upp på listan följt av blodpudding mm. Puzzels apanpapa med pip står sig också bra. Frågan är vad gör man om/när man inte hittar belöningar som hunden föredrar framför det som distraherar? Och hur gör man för att få hunden att i perioder kunna jobba utan belöning tex. vid tävling med massa doftfläckar på planen? (Ja det har jag jue vart med om med Puzzel). Eller då man glömt det hemma?

    SvaraRadera