måndag 1 mars 2010

Eko 11 veckor




Det har redan gått en vecka sen senaste rapporten! Det känns som bara ett par dagar. Men vi har också haft några ganska händelserika dagar med flytt och idag veterinärbesök så det är kanske inte så konstigt.

Som sagt har vi flyttat ut till landet nu och det innebär nog en större omställning för mig än för hundarna, eftersom vi inte har något vatten. Bara att borsta tänderna är ett projekt och att duscha finns ju inte ens på kartan! Men som tur är tar inte hundarna någon skada av det utan är lika glada ändå. Eko verkar trygg redan nu i vårt rum (hon sov i buren första natten utan att säga ett knyst) och även på tomten strosar hon runt och känner in sig.

Vikt: vet inte!

Miljö och socialisering: Flytten i sig har förstås inneburit en hel del nya upplevelser. Att åka i bur i bilen hela vägen ut till Värmdö tog hon jättebra. Bara några små pip första minuten. Än en gång tror jag Zoës lugn hjälper. Sedan har vi varit ute på vift idag med fem bussresor och ett veterinärkliniksbesök med allt vad det innebär. Jag tycker fortfarande att hon är en ganska försiktig individ, men när hon väl känt in sig på en plats eller i en situation slappnar hon av fint.

Rumsrenhet: Det blir fortfarande pölar inne, särskilt på natten, men jag tycker att det blivit en liten förbättring sen vi flyttade. Kanske är det för att hon nu bara har ett rum och kan inte smita in i köket eller ut i hallen och göra sina behov, som hon gjorde i lägenheten. Inget kiss eller bajs i buren på flera dagar!

Ensamhet: De första dagarna i "nya" huset fick hon vara med mig hela tiden, även ut på dass. Men idag har jag satt igång med ensamhetsträningen igen och det går galant! Efter att ha sprungit in och ut genom dörren men i övrigt varit passiv ca femton gånger kunde jag till och med gå ut på dass utan att valpen vad jag vet sagt ett knyst!

Såhär bor vi nu:

 
 

1 kommentar:

  1. Nu känner jag att jag måste ta igen några blogginlägg i din blogg som jag inte hunnit med att läsa ordentligt, fy på mig! Jag som är din trogna läsare =). Beundrar er som bor där ni gör justt nu, det ser super mysigt ut men jag förstår att utan vatten så är det inte lätt.. Hmmmm.. Jag hoppas verkligen det ska lösa sig med "duvetvad" SNART!

    SvaraRadera